Jarní Valná hromada (dále VH) se konala na půdě Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ve dnech 5. – 7. 4. 2019.

VH je setkání členů IFMSA CZ z jednotlivých lékařských fakult. Největší delegaci vyslala ostravská pobočka. Konkrétně se jednalo o 19 členů.

Jednání bylo zahájeno proslovem děkana Lékařské fakulty Univerzity Palackého Prof. MUDr. Milanem Kolářem, Ph.D., poté si převzal slovo prezident IFMSA CZ Roman Dvořák, který celý průběh moderoval. V rámci programu se řešily návrhy na změnu stanov nebo prezentace účastníků March Meetingu ve Slovinsku a mnoho dalšího. Rovněž proběhly volby Národních koordinátorů a Výkonné rady (VR/NKs) na další funkční období. Byla zvolena delegace na August Meeting 2019 Taiwan, do které také patří studentka LF OU Kateřina Pokorná.

Jednotliví členové ostravské delegace se účastnili paralelních sekcí. Mohli tak porovnat fungování ostravské pobočky oproti dalším českým pobočkám. Do programu byly zařazeny tréninky, na kterých si mohli účastnici rozvíjet své znalosti a schopnosti. Tréninky byly na téma: Koučovací přístup ve vedení lidí, Globalhealth in exchanges, Decisionmaking a další. Jednotlivé fakulty prezentovaly své projekty na Activities Fair. Naše pobočka představila Reprezentační ples Lékařské fakulty. Večerní program se nesl ve znamení retro a také proběhla taneční bitva jednotlivých desetiletí, kterou vyhráli VR/NKs, tímto jim gratulujeme. Během večerních programů se nám podařilo utužit vztahy v rámci pobočky a rovněž navázat nové kontakty se studenty z ostatních fakult.

Děkujeme také prezidentu IFMSA CZ Romanu Dvořákovi za reprezentování organizace na mezinárodních akcích a také skvělé vedení po celý rok 2018/2019.

Z Valné hromady jsme odjížděli nabyti novými informacemi, zkušenostmi a nápady. Bylo nám ctí reprezentovat Ostravskou fakultu na národní úrovni!

Za delegaci IFMSA CZ Ostrava a LF OU

Veronika Janošcová – 3. ročník

Jan Tomášek – 1. ročník

Nikola Smolková – 2. ročník